Logo nieuwbouwproject Haansberg, gemeente Etten-Leur

Over Haansberg

Lees op deze pagina meer over de verschillende projectonderdelen rondom de gebiedsontwikkeling van Haansberg.
Video afspelen
Landelijk
Groen
Centraal
Nieuwbouw met dorpsgevoel en stadse voorzieningen
Nieuwbouw met dorpsgevoel en stadse voorzieningen
Een groene wijk die aanvoelt als een dorp, maar wel met stadse allure. Want je woont er ruim en landelijk, maar hebt alle voorzieningen binnen handbereik. Dat is de gedachte voor Haansberg; het duurzame en eigentijdse nieuwbouwproject in Etten-Leur. De wijk biedt volop ruimte om prettig te wonen en te leven. De nieuwbouw wordt ruim opgezet in groene, parkachtige omgeving en er komen zowel sociale huurwoningen als koopwoningen in verschillende prijsklassen. De woningen zijn modern, opvallend en duurzaam. Zo is er voor ieder wat wils.
ETTEN-LEURSfeerbeeld t.b.v. toekomstige woonwijk Haansberg
Haansberg biedt rust en ruimte
Haansberg is woningbouw met een visie. Als bewoner van een van de nieuwbouwwoningen geniet je volop van de rust en ruimte om je heen. Je woont er prachtig in het groen. Vanuit je huis wandel of fiets je zo de natuur in, of ga je met de kinderen naar een van de spannende natuurspeelplekken. Tegelijkertijd zijn alle voorzieningen makkelijk bereikbaar. Je bent zo in het centrum van Etten-Leur met fijne winkels, culturele voorzieningen en gezellige terrassen, en Haansberg ligt ook slechts op een kwartiertje treinen van Breda en Roosendaal. Met de auto zit je vanuit Haansberg zo op de snelweg. Wonen in Etten-Leur is centraal wonen.
ETTEN-LEURSfeerbeeld t.b.v. toekomstige woonwijk Haansberg
Milieuvriendelijke woningbouw
De woningen in Haansberg voldoen aan de hoogste duurzaamheidseisen, met super energiezuinige bouw. In deze autoluwe wijk zijn de voorzieningen voor openbaar vervoer en deelvervoer uiteraard ook uitstekend geregeld. Bewoners kunnen simpel gebruikmaken van deelfietsen, deelscooters of -auto’s. Door samen te delen ontstaat er voor kinderen meer ruimte op straat om te spelen. Bovendien is delen ook nog eens veel beter voor het milieu.
ETTEN-LEURSfeerbeeld t.b.v. toekomstige woonwijk Haansberg
Samen wonen in Etten-Leur
Samen, dat is het sleutelwoord in dit nieuwbouwproject met dorps karakter. Er zijn volop sociale voorzieningen aanwezig. Een school, sportaccommodaties, een integraal kindcentrum, een zorgknooppunt, een wijkcentrum. Dat zorgt ervoor dat de bewoners elkaar regelmatig ontmoeten. In Haansberg voelen bewoners zich met elkaar verbonden en zetten zich voor elkaar in. Of ze nu starter zijn, huiseigenaar of sociaal huurder. Samen leven, samen doen.

Ook deze is pas zichtbaar als er een video wordt toegevoegd.

Quote van Yorick
Nieuwbouw buurt Haansberg, ik voel me zo gelukkig om hier als jonge professional te wonen! Het is geweldig om deel uit te maken van deze levendige gemeenschap in Etten-leur.
Quote van Yorick

Benieuwd naar het tijdspad?

Bekijk welke stappen worden gezet om de wijk Haansberg te bouwen.