Logo nieuwbouwproject Haansberg, gemeente Etten-Leur

Het project

De ontwikkeling van de wijk Haansberg bestaat uit verschillende projectonderdelen met start en uitvoering over verschillende jaren. Op deze pagina vind je meer over de projectonderdelen die op dit moment actief zijn. Denk hierbij aan vergunningen die aangevraagd worden of zijn verleend, verslagen van bijeenkomsten en meer over participatiemogelijkheden en daarbij behorende planningen.

Projectonderdelen in Haansberg

Woonbuurt Veldbloemenhof en rotonde ter hoogte van Kattestraat-Hoevenseweg

Eerste (tijdelijke) woonbuurt in Haansberg

Het Masterplan

Van visie naar duidelijke kaders

Verkeerskundig en infrastructureel op orde brengen

Voordat we de eerste bewoners verwelkomen willen we het verkeerskundig en infrastructureel rondom Haansberg op orde hebben gebracht.

Meedenken en -doen

Haansberg belooft een bijzondere wijk te gaan worden, waar ruimte wordt gemaakt voor meer dan alleen stenen. Maar hoe de wijk eruit gaat zien, daarvoor komt  Etten-Leur nadrukkelijk aan het woord. Participeren vindt de gemeente Etten-Leur heel belangrijk en we horen dan ook graag de input van de inwoners van Etten-Leur en andere belanghebbenden.

We organiseren verschillende bijeenkomsten gedurende de ontwikkeling van de woonwijk. Je kan hier denken aan openbare bijeenkomsten en omgevingstafels.

Omgevingstafels

De 5 thema’s en de verkeerskundige situatie in Haansberg worden verder besproken in zogenaamde omgevingstafels. Dit zijn door ons georganiseerde bijeenkomsten waar beleidsadviseurs van de gemeente Etten-Leur, partners en belanghebbenden, zoals omwonenden, bepaalde onderwerpen bespreken met elkaar. We verzamelen alle inbreng en bekijken daarna hoe we deze kunnen inpassen in de plannen. We koppelen tijdens omgevingstafels terug wat we kunnen realiseren en hoe.

Bekijk hieronder in de agenda welke bijeenkomsten eraan komen en waarvoor je je kan aanmelden.

Agenda

Groen
Omgevingstafel foto voor agenda overzicht
18 juni 2024
Omgevingstafel Thema's Verplaatsen en verblijven en Gewoon groen
Rood
Omgevingstafel foto voor agenda overzicht
7 mei 2024
Omgevingstafel Verkeerskundige maatregelen
Rood
Omgevingstafel foto voor agenda overzicht
30 april 2024
Omgevingstafel Thema's Wonen en Samen leven
Rood
Uitnodiging Haansberg De Visie op Haansberg 16 januari 2024
16 januari 2024
Openbare bijeenkomst | Visie op Haansberg | 16 januari 2024