Logo nieuwbouwproject Haansberg, gemeente Etten-Leur

Alwel en gemeente tekenen samenwerkingsovereenkomst

tekenen-alwel-en-etten-leur-samenwerkingsovereenkomst

De handtekeningen van bestuurder Karo van Dongen (Alwel) en wethouder Jean-Pierre Schouw (gemeente Etten-Leur) zijn gezet. Ze staan onder de samenwerkingsovereenkomst voor de komst van 100 flexwoningen in de nieuwe wijk Haansberg. Het afgelopen jaar werkten we intensief samen om versneld deze huurwoningen voor spoedzoekers toe te kunnen voegen.

samenwerkingsovereenkomst-alwel-en-etten-leur-veldbloemenhof

Flexwoningen helpen bij woningtekort
Karo van Dongen: “Etten-Leur heeft de afgelopen jaren veel gebouwd. En daar komt nog meer bij. Maar, bouwen kost ook tijd. De nieuwe wijk Haansberg gaat een gevarieerde wijk worden; daar horen natuurlijk ook huurwoningen bij. Onze 100 flexwoningen vormen een mooie start voor de totstandkoming van de wijk. Ze bieden bij uitstek een oplossing voor spoedzoekers. We zijn dan ook trots dat we op deze manier een belangrijke bijdrage kunnen leveren aan het woningtekort in de regio.”

Grote en kleine flexwoningen
De flexwoningen zijn de allereerste woningen van deze wijk. Ze komen in de tijdelijke woonbuurt: Veldbloemenhof. Het gaat om 20 grotere flexwoningen en 80 kleinere varianten, geschikt voor spoedzoekers.

Woningcorporatie Alwel heeft een projectpagina over Veldbloemenhof. Hier lees je meer over de woonbuurt.