Logo nieuwbouwproject Haansberg, gemeente Etten-Leur

Omgevingstafel Thema's Wonen en Samen leven

Ben je erbij?

30 april 2024

Omgevingstafel Thema’s Wonen en Samen leven

De basis voor deze bijeenkomst is hetgeen gepresenteerd op 16 januari. We gaan over deze onderwerpen met de belangstellenden meer en dieper in gesprek. Wat zijn jullie ideeën/ wensen/ aanvullingen. Het doel is om zoveel mogelijk informatie op te halen en dus goed te luisteren naar alle inbreng van de aanwezigen.

Locatie
Oude Raadhuis, Markt 1, 4875CB Etten-leur

Tijd
Inloop: 19:00
Start omgevingstafel: 19:15
Einde: 21:00

Aanmelden kan tot zondag 28 april.

Dus heb je interesse, en wil je meedenken? Geef je op door een mailtje te sturen naar haansberg@etten-leur.nl.. Geef in deze mail het thema van de omgevingstafel aan waarbij je wilt aansluiten. Wij nemen contact met je op.

 

Over de omgevingstafels

Wij vinden het belangrijk dat iedereen die wilt, mee kan denken over de invulling van verschillende thema’s binnen Haansberg. Daarom organiseren we omgevingstafels over deze 5 thema’s:

 • Thema: Dit is Haansberg, gebiedsidentiteit
  In dit jaar vinden er veel onderzoeken plaats om het gebied goed te leren kennen en daar bij de invulling goed op in te kunnen spelen. Hierbij moet gedacht worden aan archeologisch onderzoek, hydrologisch onderzoek, bodemonderzoek en flora en fauna onderzoek.
 • Thema: Gewoon groen
  In Haansberg erkennen we dat de natuur de essentiële bron van levenskwaliteit is. De natuur is niet slechts een onderdeel van de wijk, maar de wijk vormt een onderdeel van de natuur.
 • Thema: Samen leven
  In een wereld van voortdurende verandering en groeiende verscheidenheid, staat Haansberg als een baken van gemeenschappelijk welzijn.
 • Thema: Wonen
  Samen met onze partners gaan we in Haansberg de woningen realiseren waar behoefte aan is.
 • Thema: Verplaatsen en verblijven
  Bereikbaarheid en veiligheid zijn leidende factoren in het denken over mobiliteit. Echter, daar waar we in Nederland, en dus ook in Etten-Leur, de auto altijd op 1 hebben gezet, plaatsen wij in Haansberg de fietser en de voetganger op 1 en daarmee dus gezondheid en veiligheid voorop.

 

In april en mei vinden er omgevingstafels plaats waarin iedereen die interesse heeft kan meedenken. Houd de agenda in de gaten op onze website.