Logo nieuwbouwproject Haansberg, gemeente Etten-Leur

Werkzaamheden gebied tijdelijke woonbuurt

Werkzaamheden nieuwbouwgebied Haansberg Etten-Leur - in gebied tijdelijke woonbuurt Haansberg

In opdracht van gemeente Etten-Leur start het bedrijf Vermeulen Sloopwerken BV op woensdag 1 november 2023 met het slopen van de opstallen aan de Hoevenseweg 34.

Werkzaamheden nieuwbouwgebied Haansberg Etten-Leur - in gebied tijdelijke woonbuurt Haansberg Werkzaamheden nieuwbouwgebied Haansberg Etten-Leur - in gebied tijdelijke woonbuurt Haansberg

De gemeente heeft onderzoek uitgevoerd naar de aanwezigheid van asbest in de aanwezige opstallen die gesloopt worden. Voordat we daadwerkelijk starten met de sloop van de opstallen wordt eerst het aanwezige asbest verwijderd. Mogelijk zie je in het gebied op de locatie mensen in witte pakken lopen die het asbest aan het verwijderen zijn.

 

Als het asbest is verwijderd worden de opstallen verder grotendeels machinaal gesloopt. De geluidsoverlast wordt zoveel mogelijk tot het minimum beperkt.

Bij de opstal waar de voormalige paardenbinnenbak was ondergebracht wordt alles verwijderd met uitzondering van het stalgedeelte dat aan de zijde van de Hoevenseweg is gevestigd. Uit ecologisch onderzoek blijkt dat dit een belangrijke nestplaats is voor onder andere de boerenzwaluw. We laten het paardenstalgedeelte staan en brengen daar een nieuw dak op aan. We zorgen dat aan de achterzijde van de stallen een nette afwerking komt die waterbestendig is.

De totale sloop en opruimwerkzaamheden duren ongeveer 8 weken.

Heeft u vragen over de sloop? Neem contact op met Richard Hol van gemeente Etten-Leur. Hij is te bereiken via info@etten-leur.nl ter attentie van Richard Hol.