Logo nieuwbouwproject Haansberg, gemeente Etten-Leur

Overeenkomst gemeente Etten-Leur en BPD

Ondertekening BPD en gemeente Etten-Leur koop- en bouwclaimovereenkomst

ETTEN-LEUR – Gemeente Etten-Leur zet op 30 november 2023 een belangrijke stap voorwaarts in de ontwikkeling van de nieuwe woonwijk Haansberg. Op deze datum tekent de gemeente een koop- en bouwclaimovereenkomst met BPD | Bouwfonds Gebiedsontwikkeling over aankoop van circa 14 hectare grond in het gebied Haansberg. Door het tekenen van de overeenkomst legt de gemeente een stevige basis voor ontwikkeling van de nieuwe wijk.

Het gemeentebestuur is enthousiast over deze overeenkomst. Ger de Weert, wethouder financiën: “Deze overeenkomst is een cruciale stap in de totstandkoming van Haansberg, een prachtige nieuwe woonwijk waar we met gebiedsontwikkelaar BPD kunnen starten met het realiseren van een divers woningaanbod.” Wethouder leefomgeving Jean-Pierre Schouw voegt toe: “De aankoop van het perceel Hoevenseweg 28 stelt de gemeente in staat om te beginnen met aanleg van een rotonde die de Kattestraat uiteindelijk zal verbinden met de wijk Haansberg. Door hiermee te starten zorgen we voor een goede verkeersontsluiting naar het gebied.”

Gebiedsontwikkeling

Met de overdracht van de gronden aan gemeente Etten-Leur heeft de gemeente regie op de te ontwikkelen woonwijk. Marco Bakx, ontwikkelingsmanager BPD regio Zuid, benadrukt het belang van deze samenwerking: “BPD sluit een koop- en bouwclaimovereenkomst met de gemeente. Dit betekent dat BPD nu samen met de gemeente invulling gaat geven aan de verdere planvorming van de wijk. We zijn ervan overtuigd dat door deze samenwerking een mooie nieuwe woon- en leefomgeving ontstaat die aansluit bij de behoefte in Etten-Leur”

Ondertekening BPD en gemeente Etten-Leur koop- en bouwclaimovereenkomst.     Ondertekening BPD en gemeente Etten-Leur koop- en bouwclaimovereenkomst

Credits foto’s Peter van Trijen