Logo nieuwbouwproject Haansberg, gemeente Etten-Leur

Geslaagde bewonersavond 14 juni 2023

Bewonersavond gemeente Etten-Leur druk bezocht

Inwoners van Etten-Leur kwamen samen op de bewonersavond die plaatsvond op 14 juni. Op deze avond werden de voorlopige plannen voor een tijdelijke woonbuurt met flexwoningen in Haansberg en de aanleg van een nieuwe rotonde op de kruising van de Kattestraat met de Hoevenseweg gepresenteerd door de gemeente en partners. De aanwezigen toonden grote betrokkenheid bij de ontwikkeling van de ontwerpen en waardeerden de mogelijkheid om hun stem te laten horen en mee te denken.

De voorlopige ontwerpen waren tot stand gekomen met de input van eerdere participatieavonden, waar direct aangrenzende bewoners hun ideeën en wensen hadden gedeeld. Tijdens de bewonersavond was er volop gelegenheid voor bezoekers om vragen te stellen en verbeterpunten aan te dragen. De grote opkomst en positieve reacties van de aanwezigen laten zien dat de gemeenschap nauw betrokken is bij dit belangrijke project en zich actief wil inzetten voor de toekomst van Etten-Leur.

Lees hier het verslag van de avond: Verslag Bewonersavond 14 juni

Wat ging eraan vooraf?

Meer informatie over wat er voorafging om te komen tot de voorlopige ontwerpen vind je hier.

Hoe gaan we nu verder?

We gaan nu richting de gemeenteraad. De gemeenteraad wordt naar verwachting in september gevraagd om goedkeuring te geven aan de plannen. Nadere informatie hierover wordt toegezonden naar de direct omwonenden en betrokkenen die aangegeven hebben dat ze per e-mail op de hoogte gehouden willen worden over ontwikkelingen rondom het nieuwbouwproject Haansberg. Meer informatie over deze raadsbehandeling en over het traject daarna publiceren we ter zijner tijd op deze website.

Op de hoogte blijven van de ontwikkelingen in Haansberg? Schrijf je in voor de nieuwsbrief over het ontwikkelingsproject Haansberg.